Musical Awards voor Brigitte Heitzer en René van Kooten

Brigitte Heitzer en René van Kooten zijn woensdag bij de Musical Awards bekroond voor hun rol in Evita. Ze wonnen in het RAI Theater in Amsterdam de belangrijkste acteerprijzen, namelijk de beste vrouwelijke en mannelijke hoofdrol.

Brigitte Heitzer werd zo alsnog bekroond met een prijs voor haar rol als Evita Perón. In 2008 was ze ook al genomineerd met dezelfde rol, maar greep ze naast de prijs. Producent De Graaff & Cornelissen bracht het stuk vorig jaar terug op de planken en strikte Heitzer weer voor de hoofdrol.

De musical vertelt over het leven van Evita, die in de jaren veertig de ‘first lady’ van Argentinië werd toen zij trouwde met Juan Perón. De veelbekroonde productie bevat onder meer het wereldberoemde nummer Don’t Cry For Me Argentina.

Heitzer kan haar beeldje naast haar eerdere gewonnen Musical Award zetten. In 2015 won ze voor haar rol in Putting It Together de prijs voor beste vrouwelijke bijrol in een kleine productie. Ook Van Kooten heeft zijn tweede Musical Award te pakken. Hij kreeg in 2008 voor zijn vertolking van Jean Valjean in de klassieker Les Misérables de prijs voor beste mannelijke hoofdrol in een grote productie.