Musical Awards keren terug op 25 november

De Musical Awards worden dit jaar uitgereikt op 25 november. Het evenement werd twee jaar geleden voor de laatste maal gehouden. Een aantal producenten wilde toen niet meer meedoen aan de wedstrijd omdat ze het gevoel hadden dat de show sleets was geworden en de opzet van het winnaars kiezen niet goed werkte.

Sindsdien zijn producenten Albert Verlinde en Ruud de Graaf, die toentertijd veel kritiek hadden op de gang van zaken, toegevoegd aan het bestuur van de prijs. Een vakjury heeft de nominatiecommissie vervangen waarmee voorheen gewerkt werd.

De uitreiking vindt dit jaar plaats in de TheaterHangaar in Katwijk, waar al ruim drie jaar lang Soldaat van Oranje De Musical uitverkochte zalen trekt. De nominaties worden binnenkort bekendgemaakt.

De Musical Awards, die ooit in het leven werden geroepen door Joop van den Ende, worden onder meer uitgereikt in de categorieën beste voorstelling, acteur, actrice, tekst, muziek, bewerking en regie. Ze worden uitgereikt voor zowel grote als kleinere musicals.