Placeholder

Morrissey kraakt Madonna af

Zanger Morrissey heeft weer eens fel uitgehaald. Dit keer kraakt hij de Brit Awards en Madonna af. Hij noemt de Britse muziekawards in een artikel op de website true-to-you.net 'nepprijzen' en Madonna, die als eregast bij de uitreiking optreedt, noemt hij ‘MacDonna’.

Madonna komt volgens Morrissey alleen maar haar nieuwe album promoten, in haar muziek heeft ze het nooit over Groot-Brittannië. "In het beste geval krijgen artiesten een Brit Award in de hoop dat ze ooit nog een fatsoenlijk nummer schrijven", fulmineert de zanger.
Hij betoogt dat hitsucces en nominaties voor prijzen als de Brit Awards alleen maar te maken hebben met marketingcampagnes en niets met de smaak van de echte muziekliefhebbers. Ook haalt hij en passant uit naar programma’s als X-Factor en Idols, en naar het Britse koningshuis dat wat hem betreft aan China verkocht mag worden.

Morrissey besluit zijn tirade met de vaststelling dat artiesten die niet genomineerd zijn voor een Brit Award zich gelukkig mogen prijzen. De zanger zelf is in geen enkele categorie genomineerd.