Moeder zwaait OG3NE uit richting finale

De dames van OG3NE zijn zaterdagochtend na een enerverende avond richting het International Exhibition Centre in Kiev vertrokken voor hun grote songfestivalmoment. De zussen vertrokken met hun hele entourage per bus van hun hotel naar de hal. Ze werden liefdevol uitgezwaaid door hun vader en last minute ingevlogen moeder.

Moeder Isolde Vol is ongeneselijk ziek en zou niet naar Kiev kunnen komen. Donderdagavond, nadat bekend werd dat OG3NE zich voor de finale had geplaatst, regelde vader Rick samen met AVROTROS toch dat zijn vrouw er tijdens de finale bij kon zijn. De zussen kregen vrijdagavond laat de verrassing van hun leven toen ze na de juryrepetitie terugkeerden in het hotel. Ze zouden nog even een drankje drinken op hun kamer, waar ineens hun moeder binnenkwam. Daarna volgden "heel veel tranen en emoties". "Dat onze moeder hier nu is, geeft ons extra kracht en energie."

Vlak voordat Lisa, Shelley en Amy de bus instapten, werden ze nog even flink gezoend en geknuffeld door hun moeder. "Ga genieten meisjes. Tot strakjes. Ik hou heel veel van jullie. Zet 'm op en gooi heel je hart erin." Samen met haar man Rick zwaaide Isolde haar dochters uit. "Ik hoop dat ze er energie van krijgen", vertelde Isolde. "Ik krijg er in ieder geval wel energie van."

Of de moeder van de zangeressen haar dochters zaterdag kan vergezellen in de kleedkamer tijdens het lange wachten tussen de laatste repetities door, is nog onzeker. Lisa: "Alles moet hier lang van tevoren geregeld worden en dat is dit natuurlijk niet. Maar dat we weten dat ze er is en dat ze vanavond in de zaal zit, is voor ons al meer dan we hadden gehoopt."

De lange dag in aanloop naar de allesbepalende finale zaterdagavond brengen de dames door met het pakken van zo veel mogelijk rust. Shelley: "We hebben luchtbedjes in de kleedkamer, dus we kunnen tussendoor slapen."

Isolde Vol zit zaterdagavond in de zaal om haar dochters aan te moedigen. Het nummer Lights and Shadows is een ode aan haar en geschreven door haar man Rick en schoonzoon Rory.

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen