×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Moeder Joop Braakhekke (106) overleden

20.01.2017 -

Loek, de 106-jarige moeder van Joop Braakhekke is overleden. Ze stierf 41 dagen na de dood van de kok.


Joop’s moeder overleed op woensdagavond in haar woning in Hindeloopen. Ze heeft nooit geweten dat haar zoon eerder al was overleden. Joop, die ernstig ziek was, heeft de wetenschap dat hij eerder zou overlijden dan zijn moeder, altijd vreselijk gevonden. Dat is daarom ook niet aan haar verteld. 

"Ze is rustig, zonder lijden en drama heengegaan’’, vertelt Joop’s neef Dick Braakhekke. "Ze was óp. Oma’s dood kwam ook niet onverwacht. We wisten dat haar gezondheid heel broos was."

De moeder van Joop Braakhekke leed aan dementie. "Met kerst was ze wat apathisch en afwezig, ze had ook helemaal niet door wie er allemaal aan tafel zat. Begin vorige week had oma nog even een opleving en toen wist ze ineens wél weer wie wij waren."