×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Modern Familyster Sarah Hyland deelt misbruikervaring

28.09.2018 -

Modern Family-ster Sarah Hyland was als tiener slachtoffer van seksueel geweld. Dat heeft de 27-jarige bekendgemaakt op social media.


De actrice plaatste haar ervaring vlak na de getuigenis van Christine Blasey Ford, die de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh beschuldigt van aanranding. Het vermeende misbruik vond 36 jaar geleden plaats. Critici zetten vragen bij het verhaal van Ford, omdat ze er 36 jaar over zweeg. Net als anderen dat in de afgelopen dagen deden, maakte Sarah haar verhaal bekend om duidelijk te maken dat veel slachtoffers van seksueel geweld zwijgen over wat hen overkomen is.

'Hij was een vriend. Het was oudejaarsavond in mijn laatste jaar op de middelbare school. Iedereen was dronken. Hij verschafte zich toegang tot de badkamer waar ik in zat. Ik hoopte dat het een slechte droom was maar mijn kapotte panty bewees de volgende ochtend het tegendeel', schreef de actrice. 'Ik dacht dat niemand me zou geloven. Ik wilde niet dramatisch genoemd worden. Want ik had geen nee gezegd. Dat kan gebeuren als je in shock bent.'

Later deelde Sarah een filmpje van de Time's Up-beweging, waarin Kavanaugh wordt gevraagd zich terug te trekken. Tijdens de hoorzitting over zijn aanstelling donderdag liet de rechter echter weten dat hij zich niet zal laten 'intimideren' om zich terug te trekken.