Modeontwerper Percy Irausquin overleden

Onwaarschijnlijk en onverwacht, zo wordt het nieuws over de dood van Percy Irausquin opgevat. Het stoffelijk overschot van de beroemde couturier werd donderdagmiddag in de badkamer van zijn huis gevonden.

Een val in zijn badkamer maakte donderdagmiddag een einde aan het leven van de 39-jarige Irausquin. En dat terwijl hij dat leven juist net zo goed op de rit had. “Ik ben zo blij, het gaat eindelijk goed met me. Ik ga de wereld veroveren, ik voel het,” vertelde de modelegende na afloop van zijn laatste show, drie weken geleden in Amsterdam. 

Percy Irausquin, geboren in Aruba, woont sinds zijn twintigste in Nederland. Hij verliet zijn geboorteland om zijn droom waar te maken: modeontwerper worden. En dat is hem zeker gelukt. Vele celebs droegen zijn creaties. Zo ontwierp hij onder andere de trouwjurk van Katja Schuurman. En ook regisseuse Suzie Templeton droeg een vuurrode jurk van zijn hand, toen zij in februari dit jaar een gouden oscar in Hollywood kreeg uitgereikt.

Velen liepen weg met deze fashion darling die in 2002 de Frans Molenaar Coutureprijs won. Hij was het lievelingetje van de pers en zijn shows zaten altijd afgeladen vol. “Ik ben niet van de ingewikkelde ideeën,” vertelde de ‘kleine Arubaan’ twee jaar geleden in een interview met de volkskrant, “Ik wil de wereld mooier maken. Ik wil vrouwen mooier maken.”

Zijn familie is in Aruba bijeen om Percy’s uitvaart te regelen. Het is nog niet bekend of deze in Nederland of op Aruba zal plaatsvinden.