Modeketen SuperTrash maakt doorstart

Modebedrijf SuperTrash maakt een doorstart. De onderneming, die jarenlang in handen was van ondernemer en tv-persoonlijkheid Olcay Gulsen, ging eind vorige maand failliet.

Een groep investeerders heeft nu de voorraden en inventaris van de vijf eigen winkels en de intellectuele eigendomsrechten gekocht van de curator.

De SuperTrash-winkels in Breda en Roermond maken onderdeel uit van de doorstart. Naar de toekomst van de winkels in Laren, Utrecht en Arnhem wordt nog gekeken.

Gulsen kocht SuperTrash in 2009 en bouwde het bedrijf uit. In februari trok ze zich terug als topvrouw van de modeketen. Een maand later werd het faillissement aangevraagd. Dat nieuws maakte ze zelf wereldkundig. In februari werd Charles Paape tot bestuursvoorzitter bij het bedrijf benoemd. Paape was eerder directeur bij onder meer Free Record Shop en The Phone House.

De onderneemster benadrukte dat zij toen ze het stokje overdroeg geen idee dat er een faillissement op handen was. ‘Ik heb met hart en ziel twaalf jaar lang keihard gewerkt en het is fijn dat mensen dat begrijpen’, reageerde Olcay.