Dilay Willemstein

Miss World Nederland Dilay Willemstein trekt zich terug, weigert zich te vaccineren

Dilay Willemstein, die recent werd verkozen tot Miss World Nederland, weigert Nederland te vertegenwoordigen op de Miss World-verkiezing in Puerto Rico. Het 21-jarige model uit Eindhoven zou zich moeten laten vaccineren tegen corona om naar de wedstrijd af te reizen, maar weigert dit.

Een woordvoerder van de Miss World Nederland-verkiezing heeft een bericht hierover van AD dinsdagavond bevestigd. De nummer twee van de Miss World Nederland-verkiezing, Lizzy Dobbe uit Den Helder, zal nu naar Puerto Rico afreizen. De wedstrijd vindt half december plaats.

‘Ik ben er nog niet klaar voor om de prik te nemen. Ik voel me er niet goed bij’, stelt Dilay Willemstein in een interview met het AD. Willemstein had zich bij de Miss World Nederland-verkiezing naar eigen zeggen niet gerealiseerd dat zij gevaccineerd zou moeten worden.

Ze heeft de keuze lang voor zich uitgeschoven: ‘Maar ik kijk graag vooruit. Deze deur gaat dicht, maar er zullen nieuwe deuren voor mij openen.’ Eerder stelde ze dat het winnen van de competitie haar levensdroom was.