Mike Weerts ambitieuzer na geboorte zoon

Mike Weerts is na een pauze van drie maanden, vanwege de geboorte van zijn zoon Ties, weer terug op het toneel. De acteur gaat de rol van Vledder spelen in de theaterversie van Baantjer.

Het vaderschap heeft Mike anders laten kijken naar zijn werk. "Een van mijn vrienden vindt zijn werk, sinds hij vader is, minder belangrijk", vertelt Weerts in De Telegraaf. "Maar ik voel juist meer de drang om mijn carrière duurzaam uit te bouwen dan daarvoor. Dat komt omdat ik de toekomst van mijn zoon goed wil regelen."

Over de rolverdeling thuis heeft Weerts samen met zijn vrouw Willemijn van Daal duidelijke afspraken. "We hebben goed gesproken over de manier waarop we structuur willen brengen binnen ons gezin, en we hebben ervoor gekozen dat Willemijn korter gaat werken. Het is misschien een ouderwetse gedachte, maar als vader voel ik heel duidelijk de taak om goed voor mijn gezin te zorgen."

Weerts is dan ook blij weer aan het werk te zijn. "De laatste tijd merkte ik thuis al dat het weer begon te kriebelen. Uiteindelijk geloof ik dat je de beste ouder voor je kind kunt zijn als je zelf volmaakt gelukkig bent. En ik durf te stellen dat – als ik niet zou werken – ik waarschijnlijk een rotvader zou zijn."