Micky Hoogendijk beter als fotografe

Micky Hoogendijk heeft een nieuwe passie, fotograferen. En die kwam, zo bekent de actrice/model, min of meer uit de lucht vallen. "Mijn moeder gaf me vlak voor haar overlijden, zo’n 4 jaar geleden, een fotocamera. Zomaar, ik was toen nog helemaal niet aan het fotograferen."

Toen ze een halfjaar later met man Adam Curry naar San Francisco verhuisde, ging ze de camera intensief gebruiken. "Omdat ik geen type ben dat thuis op de bank gaat zitten", vertelt Hoogendijk in het AD. "Adams dochter Christina was voor mij het perfecte oefenmodel. Veel fotogenieker dan zij, krijg je ze niet. Daarbij was een gezamenlijk project voor ons een prettige manier om een band met elkaar op te bouwen."

Haar werk wordt deze zomer voor het eerst tentoongesteld, in een woonwinkel in Amsterdam. "Ik moet toegeven, ik had zelf ook niet verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan. Als je het me op de vrouw af vraagt, ben ik, denk ik, een betere fotografe dan model." De ervaring die ze opdeed als model helpt wel weer als fotografe. "Ik vraag mijn modellen níet te poseren, zo ongeveer het moeilijkste wat er is. Helemaal jezelf zijn voor een camera is niet iedereen gegeven. Dat weet ik uit eigen ervaring en ik kan mede daarom mijn modellen goed regisseren."

Het toeval wil dat net nu ze een nieuwe weg lijkt ingeslagen er weer een acteerklus op haar pad kwam, in de Amerikaanse serie Dallas. "Het is een co-starrol, één scene, meer niet. Ik auditeerde voor een rol van een wat oudere vrouw. Ze vonden de auditie te gek, maar mij te jong. Ze wilden me wel hebben. Daarom is er een scène met een barvrouw in geschreven. Heel leuk, maar om nu te zeggen dat ik me weer vol op mijn acteercarrière stort, is overdreven. Ik zie wel of er nog eens iets leuks op mijn pad komt."