Mickey Rooney begraven

Na een kort geding over zijn stoffelijk overschot is Mickey Rooney dan toch begraven in Hollywood. Daar was slechts een deel van zijn familie bij aanwezig. Het andere deel had tijdens een eerdere herdenkingsdienst al afscheid genomen van de acteur.

Advocaten van de acteur waren vrijdag naar de rechter gestapt om te voorkomen dat Mickeys nog wettelijke echtgenote Janice zijn lichaam op zou eisen. De twee waren allang uit elkaar, maar de scheidingspapieren waren nog niet rond. De 93-jarige had zijn ex, haar zoon Chris Aber en acht van zijn negen kinderen uit zijn testament geschrapt.

Zaterdag is de Adventures Of The Black Stallion-acteur alsnog naar de door hem gewenste laatste rustplaats gebracht, meldt New York Daily News zondag. De teraardebestelling vond plaats op Hollywood Forever Cemetery, waar ook sterren als Rudolph Valentino en Cecil De Mille zijn begraven.

De acht kinderen die de magere erfenis aan hun neus voorbij zagen gaan, lieten vrijdag in een verklaring weten de bejaarde ster de laatste tijd amper te hebben gezien. "We missen onze vader ontzettend en zijn extra verdrietig omdat we in de laatste moeilijke jaren nooit deel mochten uitmaken van zijn leven.''