Mick Jagger kapot van dood vriendin

Mick Jagger is volledig van slag door de dood van zijn vriendin L’Wren Scott. De Rolling Stones-zanger was al dertien jaar samen met de mode-ontwerpster.

De 71-jarige Mick tourt momenteel met de Rolling Stones door Australië en daar hoorde hij het vreselijke nieuws. De 49-jarige L’Wren zou vlak voor de zelfmoord een sms hebben getuurd aan haar assistente met daarin de vraag om naar haar appartement in Manhattan te komen. De assistente zou haar daar hebben gevonden, hangend aan een door haarzelf ontworpen sjaal.

De politie durft overigens nog niet officieel te zeggen dat het om zelfmoord gaat en houdt nog alle opties open. Er is namelijk geen brief of boodschap gevonden die op zelfmoord zou duiden.

L'Wren Scott werd geboren als Luann Bambrough en werd in de Amerikaanse staat Utah geadopteerd en opgevoed door haar adoptieouders. Ze nam de naam L'Wren Scott aan toen ze een loopbaan als fotomodel begon. Ze werkte onder meer als model in Parijs. In de jaren 90 vestigde ze zich als ontwerpster in Californië. Ze heeft veel succes geboekt met haar ontwerpen.

Uit de boeken van L’Wren’s modelabel LS Fashion Ltd blijkt dat het bedrijf in grote financiële moeilijkheden verkeerde. Zo stond het bedrijf in oktober vorig jaar 4,2 miljoen euro in de min en bleek de ontwerpster zelf nog een bedrag van 5,5 miljoen euro te zijn verschuldigd aan diverse schuldeisers, meldt de Daily Mail.

Scott stond erom bekend dat ze altijd financiële steun van Mick weigerde te accepteren. Het is nog niet bekend of Scott zichzelf van het leven beroofde uit schaamte voor haar schulden.

In de modewereld en in Hollywood is geschokt gereageerd op de vermeende zelfmoord van L’Wren. Actrices Emmy Rossum en Olivia Munn waren een van de eerste celebs die hun medeleven met de familie van Scott uitten. Snel daarna deelden ook enkele beroemdheden uit de modewereld via Twitter hun gedachten.

Donna Karen schreef: “Een bijzonder treurig moment om L’Wren Scott te herdenken. Dat ze moge rusten in vrede.” Collega-styliste Tara Swennen meldde: “Vaarwel een van de meest getalenteerde stylists en ontwerpers, L’Wren Scott, je was een inspiratie voor ons allen en je zult gemist worden!” Stijlicoon Marc Jacob twitterde: “Rust in vrede, L’Wren Scott. We zullen je voor altijd missen.”

De zwangere actrice Olivia Wilde postte op Twitter: “L’Wren was briljant, elegant, lief en gul. S**t. Mijn gedachten gaan uit naar haar geliefden. Wat een tragedie.”

Het concert van The Rolling Stones in het Australische Perth gaat woensdag niet door. Het concert zou de opening zijn van de Australische tournee van The Stones.

Het is nog niet duidelijk of het concert op een later tijdstip wel door kan gaan. The Rolling Stones spelen in juni op Pinkpop in Landgraaf. De voorverkoop van het festival begon zaterdag om 10 uur. Ongeveer een uur later waren de kaarten die onder meer toegang geven tot het Stones-concert, al niet meer te krijgen.