Michael van der Plas

Michael van der Plas laat voor het eerst van zich horen sinds arrestatie

Michael van der Plas geeft voor het eerst sinds zijn aanhouding een openhartig interview aan Telegraaf. De realityster wordt ervan beschuldigd nep-merkkleding te verkopen en werd hiervoor drie weken geleden van zijn bed gelicht door zes agenten.

Een buitensporige actie, zo vindt Michael.

‘Geschreeuw’

“Het was 10 september, de dag dat ik groots mijn veertigste verjaardag zou vieren”, vertelt hij. “Vroeg in de ochtend hoorde ik een hoop kabaal op straat. Ik liep naar beneden en toen ik op de trap stond, hoorde ik geschreeuw: ‘Politie, politie, staan blijven. Handen in de nek en niks doen!’ Ik had zoiets van: ‘Wat is dit?’

‘Verleden’

Vervolgens werd Michael naar eigen zeggen door zes man onder schot gehouden – iets wat hij tot op de dag van vandaag nog niet begrijpt. “Misschien heeft het met mijn verleden te maken. Er zijn ooit eens wat verdenkingen rondom mij geweest, wat met wapens te maken had. Daar ben ik nooit voor veroordeeld en het is ook een onzinverhaal. Waarschijnlijk hebben ze geen enkel risico willen nemen.”

‘Naïef’

Ook Michaels vriendin, Naomi Dijkstra, werd in de boeien geslagen. “We hebben nooit voor ogen gehad dat dit zoveel kon veroorzaken, waar we mee bezig waren. We deden dit om wat geld bij te verdienen omdat er nog weinig inkomsten waren door de coronatijd. Het was puur om wat bij te schnabbelen. Misschien was het naïef.” Ondanks dat Michael en Naomi niet meer vastzitten, is het Openbaar Ministerie wel nog met de zaak bezig.

Bron: Telegraaf

LEES OOK:

GROTE STAP VOOR ZOONTJE ANDRÉ EN MONIQUE

TOURIYA HAOUD WOEST: ‘EX WIL MIJ M’N KINDEREN AFNEMEN’

PRACHTIG BABYNIEUWS VOOR STACEY SEEDORF (51)