‘Michael Jackson was niet verslaafd’

Michael Jackson was niet verslaafd aan pijnmedicatie in de jaren voorafgaand aan zijn geplande comebacktournee. Dit beweert Dr. Sidney Schnoll op basis van medische gegevens waaruit blijkt dat de zanger maar 100 milligram nodig had van het medicijn Demerol voor een operatie eind 2008, zo schrijft Daily News.

Schnoll zegt dat Jackson te veel tolerantie zou hebben opgebouwd als hij het medicijn regelmatig zou hebben gebruikt tijdens de rechtszaken wegens misbruik in 2005 en zijn reizen naar het buitenland. "Dan zou hij een veel hogere dosis moeten nemen van Demerol om het gewenste effect te hebben voor de operatie", legde Schnoll woensdag uit aan de jury tijdens zijn getuigenis.

De dokter was een getuige voor Katherine, de moeder van Michael. Op dit moment is ze verwikkeld in een zaak tegen AEG Live, de organisator van de toer van Jackson. AEG Live zou Dr. Conrad Murray hebben aangesteld als fysieke begeleider van Jackson tijdens de tour. Hij wordt ervan verdacht in 2009 een fatale dosis medicijnen te hebben toegediend aan Michael.