Michael Douglas haat ouder worden

Michael Douglas heeft problemen met ouder worden. ''Ze zeggen wel eens: iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn. En het is waar. Ik vind ouderdom vreselijk! De klok tikt maar door, je lichaam raakt in verval'', vertelt de 69-jarige Oscarwinnaar.

''Toen er in 2010 bij mij tongkanker werd geconstateerd, stortte mijn wereld in. Mijn behandelend arts zei: als de bestralingen en chemokuren niet helpen, moeten we een deel van je kaak weghalen. Weg carrière! Maar kijk, ik genas, kreeg een tweede kans en met Behind the Candelabra lag er één van de mooiste rollen uit mijn loopbaan klaar'', vervolgt Douglas, die nu in een hoofdrol is te zien in de seniorenkomedie And So It Goes in De Telegraaf.

Michael Douglas denkt nopg wel eens terug aan de vrijscène met Sharon Stone in Basic Instinct, wat de acteur de 'wip van de eeuw in Hollywood' noemt. ''Weet je dat het een week duurde voordat die vrijpartij erop stond? Terwijl die scène volgens mij na één dag al goed was. Maar Paul Verhoeven vindt het gewoon leuk om te kijken, die ouwe viespeuk.”