Michael Boogerd 18021901

Michael Boogerd is na derde kind een ‘oppervadertje’, maar waagt zich niet aan luiers

Voormalig topwielrenner Michael Boogerd werd onlangs voor de derde keer vader. Hij is van plan om deze keer meer tijd te nemen om te genieten van het vaderschap, maar dat betekent niet dat hij van plan is om regelmatig een luiertje te verschonen, vertelde hij eerder in Weekend

Michael kreeg met zijn ex Nerena zoon Mikai, nu achttien. Met zijn huidige liefde Darya kreeg hij dochter Anais (9) en in september kwam daar Coline bij. Afgelopen mei werd Michael vijftig jaar, dus noemt hij zichzelf lachend een “oude vader”.  

27 jaar aan de schoolpoort

In eerste instantie had hij moeite met dit gegeven, maar daar is hij dubbel en dwars overheen. “In het begin deed die leeftijd me wel wat. Ik heb er lang over nagedacht, maar nu niet meer. Als Coline straks van de basisschool komt, heb ik 27 jaar aan de schoolpoort gestaan. Dat is vrij lang.” 

Slapen op logeerkamer

Maar hoe doorgewinterd de “oude vader” inmiddels ook is, hij is niet van alle markten thuis… “Ik heb in een maand tijd één luier verschoond en dat wil ik zo houden. Ik slaap op de logeerkamer, want er moet er één fris zijn ’s ochtends. De baby slaapt bij Darya. Ik vind het wel lekker zo. Ik slaap heel goed.” Hij voelt zich daar bepaald niet schuldig over, legt hij uit. “Ik doe genoeg andere dingen, veel huishoudelijke taken. Ik ben een oppervadertje geworden.” 

Beeld: Reni van Maren