Merel Westrik miste journalistieke vibe

Merel Westrik miste de journalistieke vibe bij Vandaag De Dag. Verder voelt ze zich niet schuldig over haar overstap naar RTL. 'Dit is zo'n kans die één keer in je leven voorbijkomt.'

Het nieuws dat Merel de overstap maakt van WNL naar RTL kwam voor velen als een verrassing. Zelf vond ze het vooral tijd voor een nieuwe uitdaging vertelt ze in het AD. "Na 3 seizoenen Vandaag de Dag vond ik het wel tijd voor iets anders. Ik miste de journalistieke vibe en wilde meer betrokken zijn bij het nieuwsproces. Ik reageerde op de vacature bij RTL en na meedere gesprekken met hoofdredacteur Harm Taselaar kwamen we tot de conclusie dat er een wederzijdse klik is. Heel gek, de laatste periode bij WNL voelde alsof ik iets stiekems deed. Gelukkig is iedereen heel blij voor me."

Schuldig voelt Merel zich dan ook niet over de overstap. "Ik voel me niet schuldig dat ik na Eva al de tweede ben die overstapt. Ik ga naar een prachtige plek met mensen als Rick Nieman, Betty Glas en Frits Wester! En ik ben stiekem blij dat ik voortaan wat langer in bed kan blijven liggen."

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen