Melody Klaver is beste Nederlandse actrice

Melody Klaver is bekroond met de titel beste Nederlandse actrice voor haar rol in Oorlogswinter. Ze ontving de Rembrandt award afgelopen maandag bij de uitreiking van de Film1 Rembrandt Awards 2009. 

De grote winnaar die avond was de film Oorlogswinter. DeNederlandse productie ontving de prijs voor Beste film. De awardvoor beste Nederlandse acteur ging naar de hoofrolspeler van de film, MartijnLakemeier. Rene Mioch presenteerde het evenement.

Actrice Willeke van Ammelrooy kreeg een ere-Rembrandt voor haarfilmoeuvre. Zangeres Ilse DeLange ontving de award beste filmhitsongvoor haar ‘Miracle’, de soundtrack van Bride Flight. De beste DVD gingnaar Alles is Liefde, de film die vorig jaar de meeste beeldjesontving.

Naast de bekroningen voor de Nederlandse filmwereld werden erinternationale prijzen toegekend Zo ontving de musical/film Mama Mia!De award voor beste buitenlandse film. Beste buitenlandse actrice gingnaar Meryl Streep voor haar rol in Mama Mia! Heath Ledger kreeg eenprijs voor zijn rol in The Dark Knight.  

Bekijk ook het filmpje van de avond!!!