Harvey Weinstein2

Mel Gibson moet mogelijk getuigen in verkrachtingszaak Harvey Weinstein

Mel Gibson kan opgeroepen worden om te getuigen tegen Harvey Weinstein. Dat heeft de rechter vrijdag besloten. De 70-jarige filmproducent staat binnenkort voor de rechter met een verkrachtingszaak.

De aanklagers willen Gibson horen over de beschuldigingen van een anonieme vrouw. Zij beweert dat Weinstein haar in 2010 heeft aangerand nadat zij hem een massage had gegeven in zijn hotelkamer. De vrouw zou Gibson daar later over verteld hebben toen ze hem een massage gaf.

De rechter heeft nu besloten dat Gibson opgeroepen mag worden om te getuigen. De getuigenis van Gibson zou het verhaal van de anonieme vrouw kunnen bekrachtigen. Er wordt daarbij wel in het achterhoofd gehouden dat Weinstein en Gibson geen goede band met elkaar zouden hebben en dat Gibson mogelijk gevoelens van wraak tegenover Weinstein zou koesteren.

23 jaar cel

Weinstein werd in 2020 in New York al veroordeeld tot 23 jaar cel wegens aanranding en verkrachting. Begin oktober begon een nieuwe zaak tegen de producent. Er zijn elf nieuwe aanklachten, zoals gewelddadige verkrachting en gedwongen orale seks met vrouwen. Als de jury hem schuldig acht, kan Weinstein worden veroordeeld tot ruim honderd jaar extra achter de tralies. Hij zegt onschuldig te zijn.