×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Mediawaakhond houdt DWDD scherp in de gaten

Mediawaakhond houdt DWDD scherp in de gaten
9.10.2015 -

Het Commissariaat voor de Media houdt De wereld draait door (DWDD) nauwlettend in de gaten om te controleren of de publieke omroep zich niet dienstbaar maakt aan commerciële doelen.


Dat bevestigde een woordvoerster van de mediawaakhond aan het AD.

Het Commissariaat krijgt gemiddeld eens per twee weken een klacht binnen van tv-kijkers die vraagtekens zetten bij de manier waarop producten of diensten in de uitzending van het BNN-VARA-programma in de spotlight staan, aldus de zegsvrouw. "Die aandacht valt over het algemeen net binnen de grens van het toelaatbare. Maar DWDD balanceert soms ook op het randje. Als de grens overschreden wordt, grijpt het Commissariaat in.''

In 2011 kreeg de VARA een boete van 50.000 euro omdat Boer zoekt vrouw-presentatrice en tafeldame Yvon Jaspers haar eigen 'Kakelbont-servies' naar de uitzending meenam. De omroep heeft volgens de krant nog niet gereageerd op de uitspraak dat DWDD onder een vergrootglas ligt. Eerder raakte de publieke omroep al in opspraak vanwege een vergoeding die gasten krijgen als ze langskomen in programma's als De wereld draait door en Pauw.