Mediawaakhond houdt DWDD scherp in de gaten

Het Commissariaat voor de Media houdt De wereld draait door (DWDD) nauwlettend in de gaten om te controleren of de publieke omroep zich niet dienstbaar maakt aan commerciële doelen.

Dat bevestigde een woordvoerster van de mediawaakhond aan het AD.

Het Commissariaat krijgt gemiddeld eens per twee weken een klacht binnen van tv-kijkers die vraagtekens zetten bij de manier waarop producten of diensten in de uitzending van het BNN-VARA-programma in de spotlight staan, aldus de zegsvrouw. "Die aandacht valt over het algemeen net binnen de grens van het toelaatbare. Maar DWDD balanceert soms ook op het randje. Als de grens overschreden wordt, grijpt het Commissariaat in.''

In 2011 kreeg de VARA een boete van 50.000 euro omdat Boer zoekt vrouw-presentatrice en tafeldame Yvon Jaspers haar eigen 'Kakelbont-servies' naar de uitzending meenam. De omroep heeft volgens de krant nog niet gereageerd op de uitspraak dat DWDD onder een vergrootglas ligt. Eerder raakte de publieke omroep al in opspraak vanwege een vergoeding die gasten krijgen als ze langskomen in programma's als De wereld draait door en Pauw.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen