×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Max van Weezel onderscheiden in Amsterdam

Max van Weezel onderscheiden in Amsterdam
26.03.2019 -

Parlementair journalist Max van Weezel heeft in Amsterdam de Frans Banninck Cocqpenning gekregen. Burgemeester Femke Halsema gaf hem deze onderscheiding voor zijn 'uitzonderlijke bijdrage' aan de politieke journalistiek.


Van Weezel (1951) doet sinds de jaren zeventig verslag van de Haagse politiek, onder meer voor Vrij Nederland en als presentator van radioprogramma’s als Argos en Met het oog op morgen. Ook was hij bestuurslid van Nieuwspoort en de Nederlandse Vereniging van Journalisten. ‘Zowel politici als collega-journalisten roemen zijn enorme netwerk en zijn unieke manier van interviewen: scherp maar altijd correct en vriendelijk’, aldus de gemeente.

Van Weezel maakte in december bekend dat hij ongeneeslijk ziek is en vermoedelijk nog maar enkele maanden te leven heeft.

De Frans Banninck Cocqpenning wordt toegekend aan personen die zich tijdens een periode van ten minste twaalf jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam.