×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Matthijs van Nieuwkerk deelt plek met jong talent

28.08.2017 -

Matthijs van Nieuwkerk gaat zijn plek op NPO1 delen met jong talent. Vanaf 2018 zal DWDD nog maar zes maanden per jaar op tv te zien zijn. Nieuw talent krijgt een plek in de overige periode op de vroege avond. Het is de bedoeling dat er het hele jaar door een "agendasettende talkshow" in de vooravond te zien is bij de publieke omroep, zo bleek bij de seizoenspresentatie in Hilversum.


Onlangs werd bekend dat DWDD vanaf 2018 alleen nog in de herfst en winter is te zien. Het inkorten van het seizoen gebeurt op verzoek van presentator Matthijs van Nieuwkerk, die meer tijd wil voor andere programma's. Hij noemde DWDD, dat hij al twaalf jaar presenteert, "een reusachtige slokop".

NPO-voorzitter Shula Rijxman zei maandag blij te zijn dat "Matthijs' creativiteit behouden blijft voor de publieke omroep''. "Tegelijk ontstaat daardoor ruimte voor nieuw talent op de vooravond."