‘Mathilde ziet er koninklijk uit’

Koningin Mathilde draagt zondag een creatie van de hand van de Belgische ontwerper Edouard Vermeulen van het modehuis Natan. "Het is een hele mooie, serene en cleane jurk", vertelt stylist Fred van Leer.

Van Leer benadrukt de halslijn van de jurk. "Die vind ik heel mooi. Ze ziet er zeker koninklijk uit." De modedeskundige merkt wel op dat de jurk vrij stijf is. "Het is wel echt volgens het protocol. Koningin Máxima durft meer. Daarbij lijkt het vrij winters. De stof ziet er gebreid uit." Wie er ook heel goed uitzag, is koningin Paola. "Die groene kleur, echt beeldschoon," vertelt hij aan Buzz-R.

Dat Mathilde heeft gekozen voor een Belgische ontwerper noemt Van Leer een fantastisch besluit. "Dat is heel leuk. Máxima deed dat natuurlijk ook door te kiezen voor twee jurken van Jan Taminiau. Ze laat op deze manier zien dat ze voor het land staat", en dat is volgens de modedeskundige een mooi gebaar. "Ze kunnen alles kopen van Valentino, Versace en ga maar door en dan kiezen ze hiervoor."

Later op de dag zal de vrouw van koning Filip zich nog een keer verkleden, namelijk voordat ze naar de festiviteiten in het Warandepark gaat. Fred heeft wel een idee hoe hij de koningin dan graag ziet. "Het zou leuk zijn als ze dan een mooie avondjurk kiest. Iets wat losser en luchtiger valt en misschien in een mooie knalkleur."