Mary Poppins dolblij met vele nominaties

Musicalster Noortje Herlaar (25) is ontzettend blij met de 15 nominaties die de musical Mary Poppins heeft gekregen. Noortje speelt de hoofdrol in deze musical.

“Joepie! En zo tof dat Urinetown ook zoveel nominaties heeft! Geweldig! Gefeliciteerd collega’s!”, twittert de musicalster dolblij. Noortje is 2 keer genomineerd in de categorie ‘aanstormend talent’, zowel voor Mary Poppins als voor haar rol in Urinetown.

Noortje won eind januari de rol van Mary Poppins in het programma Op Zoek naar Mary Poppins. Noortje date sinds de repetities van Mary Poppins met William Spaay (27), die de rol van Bert speelt in die musical. Ook hij is genomineerd voor een musical award, namelijk die voor ‘beste mannelijke hoofdrol in een grote musical.’ 

Mary Poppins behaalt met 15 nominaties een nieuw record. Het oude record was van de musical Ciske de Rat. Deze musical werd 2 jaar geleden 13 keer genomineerd. Andere genomineerden zijn zijn All Shook Up – Love Me Tender (10), Dromen zijn bedrog (10), The Full Monty (8), Urinetown (8), Hairspray (5), Amandla! Mandela (4), Chicago (4), Mamma Mia! (3) en Ja Zuster, Nee Zuster (2).