×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Marvel-bedenker Stan Lee (95) overleden

Marvel-bedenker Stan Lee (95) overleden
12.11.2018 -

Stan Lee, de geestelijk vader van de meeste personages uit het universum van comicproducent Marvel, is overleden. Zijn dochter heeft het bericht bevestigd aan persbureau Reuters.


Meerdere showbizzmedia, zoals TMZ en The Hollywood Reporter, meldden zijn dood al eerder op basis van anonieme bronnen.

De 95-jarige striptekenaar zou maandag per ambulance van zijn huis naar het ziekenhuis zijn vervoerd en daar zijn gestorven. De afgelopen jaren kwakkelde Lee al met zijn gezondheid.

Lee tekende zijn eerste strips in de jaren dertig. Hij begon in de jaren zestig samen met zijn zakelijke partner Jack Kirby de Marvel-reeks met The Fantastic Four. Daarna volgden onder meer Spider-Man, The Incredible Hulk, X-Men, Iron Man en The Avengers.

De strips van Marvel werden de afgelopen tien jaar vrijwel allemaal verfilmd. Deze reeks ontpopte zich tot een van de meest succesvolle filmreeksen in de geschiedenis van Hollywood.

Lee had tot nu toe in alle Marvel-films een cameo, een klein bijrolletje. De schrijver is ook te zien als animatie in de nieuwe film Ralph Wrecks the Internet, het vervolg op hit Wreck it Ralph.