Piet Paulusma

Martsje constant aangesproken over haar vader Piet Paulusma: ‘Mooi dat je het kan delen’

Piet Paulusma was met zijn gezin altijd van de partij bij de legendarische Friese Sneekweek. Dit jaar moeten ze het zonder hun vader doen, maar toch ook niet helemaal, vertelt dochter Martsje. 

“Dat wij hier nu zo varen deed mijn vader elke Sneekweek. En dan waren we altijd mee”, zegt ze dobberend op een zeilbootje tegen RTL Boulevard. “Alles wat ik doe hier herinnert me wel aan mijn vader.” 

Ook alle bezoekers van het evenement halen maar wat graag herinneringen op aan Piet. “Ik word zo verschrikkelijk veel aangesproken, over hoe hij gemist wordt.” Martsje, die door de jaren heen regelmatig het ‘weerstokje’ overnam van haar vader, vindt het fijn. “Dat is mooi dat je het kan delen, dat je daar niet alleen in bent.” 

Lach en een traan

Genieten van de toch wel beladen week kan ze zeker, zij het met een lach en een traan. “Af en toe word je overvallen, dat je emotioneel wordt. Want er liggen gewoon heel veel herinneringen”, vertelt ze met een brok in haar keel. “Aan de andere kant”, vervolgt ze dapper, “als ik hier zo vaar, voel ik me ook heel gelukkig.” 

Tweelingbroer Piet bij SKS Skûtsjesilen

Ook tijdens het SKS Skûtsjesilen afgelopen juli werd Piet vreselijk gemist want ook bij dat Friese evenement was hij altijd betrokken. Toch was hij ook daar nog steeds een beetje bij. Zijn tweelingbroer Lume nam in de eerste uitzending van het MAX Skûtsje Journaal, waarin twee weken lang verslag werd gedaan van het evenement, de honneurs waar.  

Piet stierf in maart op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De in Nederland wereldberoemde weerman was al geruime tijd ziek, maar wilde hier geen ruchtbaarheid aan geven.