Marly: ‘Naaktshoot is eerbetoon’

Marly van der Velden (25) is naakt te bewonderen in het kerstnummer van Playboy. Lang twijfelde de GTST-actrice niet toen ze werd gevraagd. "Ik zie dat als eerbetoon aan mezelf." "Anders dan vroeger ben ik supertrots op mijn lichaam", vertelt Van der Velden, die tot haar 17e kampte met anorexia, in het AD.

 "Ik krijg er een kick van als ik op een nette, artistiek verantwoorde wijze uit de kleren mag gaan. Ik zie dat als eerbetoon aan mezelf, als mooi beelddocument voor later."
Voor het geld deed ze het niet. "Als ik het alleen voor het geld had gedaan, had ik dat op de foto’s vast uitgestraald. Op de beelden is een pure Marly te zien, zonder enige vorm van winstbejag."
Het thuisfront staat dan ook volledig achter de keuze van Marly om naakt te poseren. "Mijn ruimdenkende ouders zijn trots op de keuzes die ik in mijn leven maak. Ze weten dat ik geen type voor impulsieve acties ben." Ook haar vriend Mike Meijer (33) vindt het niet erg dat andere mannen straks naar zijn naakte vriendin kijken. "Hij is supertrots. En, hahaha, best blij natuurlijk dat hij nu z’n eigen bunny heeft."