Mark van Eeuwen streeft jeugdheld na

Is het u ooit opgevallen dat rechercheur Jack van Houten in GTST, gespeeld door Mark van Eeuwen altijd een holster draagt? Nooit afgevraagd waarom? 

Natuurlijk is het een handig hulpmiddel om zijn karakter luister bij te zetten, maar er is nog een reden. ‘In mijn jeugd was ik een enorme fan van Sonny Crockett uit de tv-serie Miami Vice’, vertelt Mark. ‘Het personage dat gespeeld werd door Don Johnson. Hij droeg altijd een holster voor zijn pistool en dat was het eerste waar ik om vroeg toen ik een rechercheur ging spelen. En Sonny Crockett woonde ook op een boot hè? Geen toeval.’

Mark is nog altijd erg in zijn nopjes met het karkater dat hij al sinds 2005 mag neerzetten. Niet in de laatste plaats omdat het hem Lieke van Lexmond opleverde. Officieel zijn de twee geen stel meer, maar hun knipperlichtrelatie lijkt toch dé neverending story van de Nederlandse showbizz te worden. Zo verschenen zij vorige week weer samen op de presentatie van een bekend lifestyle-blad voor mannen waarvan Mark de cover siert. De twee zaten openlijk aan elkaar en bovendien vertelde Lieke enkele weken geleden nog een verzoening zeker niet uit te sluiten. Hoe zit het nu écht tussen die twee? Deze week leest u het in Weekend.