Mariska van Kolck lekker bezig

Mariska van Kolck heeft het er maar druk mee. Ze staat zes avonden in de week als Conny Stuart op de planken in de musical over het leven van Wim Sonneveld. En ze kijkt ook al flink vooruit naar andere leuke projecten. ’Ik zit lekker in mijn vel en ik heb zin in veel leuke dingen’, vertelt ze aan BuzzE.

Ter ere van de 40-jarige sterfdag van Wim Sonneveld is de musical in maart een week lang te zien in Koninklijk Theater Carré. Donderdagmiddag onthulde de cast er een schilderij van de cabaretier. Voor Mariska is het niet voor het eerst dat ze in het theater staat. ’Ik ben heel erg verwend, want ik heb met alles wat ik heb gedaan in Carré gestaan. Ik ken het publiek en de zaal, het is geweldig.’ Volgens Mariska is het voor dit stuk in het bijzonder speciaal om in Carré te staan. ’Sonneveld is zo Amsterdams. Dat vinden veel Amsterdammers blijkbaar ook, want het is al bijna uitverkocht’, aldus Van Kolck.

In oktober ging de Sonneveld-musical in première en volgens Mariska is de tijd sindsdien omgevlogen. ’Jammer dat het allemaal zo snel gaat, maar ik heb ook wel weer zin in andere leuke nieuwe dingen.’ En die nieuwe dingen zijn er volop. Ze is binnenkort zes keer te zien in het stuk De Vaginamonologen, ze is bezig met een boek en een concert, én er staat een nieuwe rol in de planning, of eigenlijk twee. ’Ik zit echt in een spagaat. Er liggen twee geweldige dingen voor me en ik kan niet kiezen. Ik kan er helaas nog niks over zeggen.’