Mariska van Kolck brengt boek uit

Na een aantal heftige gebeurtenissen in het leven van Mariska van Kolck maakte de musicalactrice twee jaar geleden de balans op. "Ik vroeg mezelf af wat ik wilde in het leven, welke doelen ik had", vertelt ze aan BuzzE. Een van de doelen die ze zichzelf toen stelde, is vanaf vrijdag te bestellen: een boekje met keukenherinneringen.

Mariska's ouders zijn allebei overleden. Tijdens gesprekken met collega's kwam ze op het idee om het boekje te maken. "Bijna bij iedereen komen er mooie herinneringen van vroeger naar boven als je het hebt over de keukentafel. Daar wilde ik graag wat mee doen", zegt Mariska.

"Ik zit al 30 jaar in het vak en ik heb dus veel collega's." Ze vroeg 28 van hen om een mooie herinnering en een foto te delen. "Ik heb zelf ook een herinnering gedeeld en dat hebben mijn twee kinderen ook gedaan." In het boekje staan ook twee lege pagina's. "Daarin kunnen mensen zelf een boodschap schrijven", zegt ze enthousiast.

Subliem

Mariska is duidelijk heel erg trots op haar boekje. "Het is een subliem cadeautje en ik noem het ook wel 'een ode aan iedere vrouw'", zegt ze lachend. Collega's als Humberto Tan, Anita Witzier, Irene Moors, Gerard Joling en Hans Klok staan er allemaal in. Een aantal van hen deelde naast een foto en een herinnering ook een recept. "Zoals Joop Braakhekke. Hoewel veel van mijn collega’s natuurlijk een druk leven leiden, wilden ze graag meewerken. Dat vind ik zo mooi", zegt Mariska.

Het is wel spannend voor Mariska, want ze geeft het boekje in eigen beheer uit. "Ik heb nu zo’n 3000 boekjes in de keuken staan", vertelt ze lachend. "Ik heb er veel geld in zitten, maar ik wilde het gewoon heel graag. Het is ook een cadeau voor mijzelf." De musicalster kijkt er naar uit om haar boek aan de man te brengen. "Ik ga iedere braderie, fair en vlooienmarkt af en daar heb ik heel veel zin in."

Moederdag

En dit is niet het enige doel dat Mariska zichzelf stelde. "Ik wilde heel graag een mooie nostalgische cd maken, met mooie oude luisterliedjes die je nooit meer hoort." Deze ligt inmiddels in de winkel. "Daarbij wilde ik heel graag een mooi en intiem concert geven." Ook hierin heeft ze inmiddels de nodige stappen gezet. Op Moederdag geeft ze in Aalsmeer in een klein zaaltje een intiem optreden. "Ik zou er graag mee het land intrekken, in kleine zaaltjes spelen."

Mariska is heel blij dat alle doelen die ze zichzelf heeft gesteld zo zijn gehaald. "En dit komt allemaal uit liefde. Doordat ik een paar jaar geleden alles ben kwijtgeraakt, moest ik helemaal blanco beginnen. Ik heb toen besloten dat ik wil doen wat goed voelt en daarvoor wil gaan."