Mari van de Ven verhuist

Mari van de Ven verhuist zijn eigen opleidingsinstituut, de Mari Academy, naar Boxmeer. De oprichter gaat hier zelf lesgeven aan een selectie groep leerlingen. De nieuwe opleiding wordt gevestigd in Klooster Eisendael in Boxmeer.

Mari maakte het nieuws maandag bekend via zijn woordvoerder. Hij riep de opleiding drie jaar geleden in het leven. Eerder was de academie gevestigd in Rijswijk. Per schoolseizoen krijgen zestien studenten de unieke gelegenheid om les van de meester zélf te krijgen. De opleiding kost tussen de 2500 en 4000 euro, exclusief materiaalkosten.

Van de Ven is de vaste stylist van diverse tv-presentatoren, onder wie Tatjana Simic en Wendy van Dijk. Ook werkte hij in het verleden mee aan het programma Koffietijd. De kapper vindt het hard nodig om de studenten een flinke dosis specialistische kennis bij te brengen tijdens zijn masterclasses. “Vooral de haarlessen zijn een ondergeschoven kindje op de meeste opleidingen. Dus ik ben blij dat ik daarin nu iets kan veranderen en een steentje kan bijdragen in de opleiding van de nieuwe professionals”, aldus de Koffietijd-deskundige.