×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Margriet en Pieter starten hun bezoek aan Canada

13.05.2017 -

Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven beginnen zaterdagmorgen in Brampton in de provincie Ontario aan hun officiële bezoek aan Margriets geboorteland Canada. Tijdens het vijfdaagse verblijf wordt regelmatig stil gestaan bij het Canadese aandeel in de bevrijding van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog en ook zijn er verschillende ontmoetingen met de omvangrijke gemeenschap van Nederlandse emigranten.


In Brampton gaat het paar naar het Nederlandse verzorgingstehuis Holland Christian Homes, een van de grootste van Canada. Naast een ontmoeting met bewoners en verpleegkundigen, zetten Margriet en Pieter ook de spade in de grond als aanzet voor de bouw van een nieuw tehuis. Zondag ligt in Stratford en Goderich het accent op het oorlogsverleden met onder meer het onthullen van een plaquette die herinnert aan de gesneuvelde soldaten van de Prinses Irene Brigade.

Het bezoek van prinses Margriet en haar man volgt op het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in het bijzondere herdenkingsjaar 2015 – zeventig jaar na de oorlog. Margriet is zelf in eerdere kroonjaren naar Canada gegaan om de veteranen te bedanken en de betrekkingen te versterken. "Canada voelt als thuis", aldus de prinses die in 1943 in een ziekenhuis in Ottawa is geboren. Voor de Canadezen is zij daarom 'Canada's Princess', hun eigen prinses.