×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Marconi Oeuvre Award voor Tineke de Nooij

6.12.2016 -

Tineke de Nooij heeft de Marconi Oeuvre Award in de wacht gesleept. Tineke is door de jury gekozen om ze 'een radiopionier is die heeft laten zien dat radio maken geen baantje is maar een way of life.' De 75-jarige Tineke heeft het nieuws te horen gekregen tijdens de TinekeShow op NPO Radio 5 door niemand minder dan Herman van Veen.


'Tineke de Nooij is misschien wel de eerste echte vrouwelijke dj van Nederland. Begonnen op het zendschip van Radio Veronica is zij nu 55 jaar later nog steeds te horen op de radio. Al die jaren is daar bijna onafgebroken die liefde voor radio geweest', klinkt het lovend van de jury. Tineke krijg de award op 19 januari overhandigd tijdens het RadioGala van AVROTROS.

In de jury zitten onder anderen Annette van Soest, Ruud de Wild en Michiel Veenstra. Naast de Oeuvre Award worden er ook awards uitgereikt in diverse categorieën. Drie daarvan worden door het publiek vormgeven. Stemmen op je favoriete radiopgrogramma, radiovrouw of radioman kan online tot 15 december.