Marco: ’Ik ben erg geschrokken’

Marco Borsato is 'vanzelfsprekend' erg geschrokken van de TIA die hem woensdagmiddag trof. ''Er is meteen adequaat gehandeld waardoor erger is voorkomen. De artsen zijn vooralsnog erg tevreden'', laat de zanger donderdagmiddag vanuit het ziekenhuis weten.

Zijn artsen houden hem scherp in de gaten en vermoedelijk kan hij later deze week naar huis. De zanger is met klem verzocht het zeer rustig aan te doen, omdat dat het herstel bevordert.
''De reacties en medeleven die ik en mijn gezin hebben gekregen zijn overweldigend en hartverwarmend. Het doet ons allemaal heel goed dat er zo wordt meegeleefd. We hopen dat we nu de tijd en de rust krijgen die we nodig hebben.''
Borsato treedt niet meer op tijdens de resterende avonden van het muziekevenement De Vrienden van Amstel Live in Ahoy. Hij heeft zijn gastoptredens op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond moeten afzeggen. De concertreeks komt door zijn afwezigheid niet op losse schroeven te staan.
Ook het tv-programma The Voice Kids, waar de zanger een van de coaches is, ervaart vooralsnog geen problemen. ''Alle afleveringen zijn opgenomen, behalve de finale die op 21 februari is'', meldt een woordvoerder.
Borsato's aanstaande tournee, die half april van start gaat, kan volgens Mojo vooralsnog ook gewoon doorgaan.
De zanger werd woensdag aan het begin van de avond onwel. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij aan het einde van de middag een TIA heeft gehad. Bij een TIA verstoort een bloedprop tijdelijk de bloedstroom naar een deel van de hersenen. Snelle behandeling is noodzakelijk om herhaling of zelfs een herseninfarct te voorkomen.