Agfhanistan Borsato Warchild

Marco Borsato blikt terug op reis naar Afghanistan: ‘Laten we doen wat we kunnen’

Marco Borsato denkt in de afgelopen dagen vaak terug aan zijn reis naar Afghanistan in februari 2004. De zanger bezocht het land, dat zondag in handen viel van de Taliban, als ambassadeur voor Warchild en had destijds zelfs een officiële ontmoeting met toenmalig president Hamid Karzai.

“Wat doet het zeer om het land weer te zien afglijden. Laten we doen wat we kunnen”, schrijft Borsato op Instagram bij een reeks foto’s van het bezoek. Te zien is hoe hij met talloze kinderen sprak en een balletje met hen trapte. Ook deelt de zanger een foto van zijn gesprek met Karzai. De president vertelde Borsato destijds dat de oorlog een enorm effect heeft op kinderen in zijn land en dat al drie generaties lang.

Beangstigend en verdrietig

Ook Borsato’s ex-vrouw en huidige vriendin Leontine staat stil bij het leed in Afghanistan. Ze deelt een boodschap van de stichting Because We Carry, die opkomt voor gevluchte moeders en hun kinderen, en steunt hun oproep om de Afghaanse vrouwen niet te vergeten. “Het nieuws van de afgelopen dagen is zo weerzinwekkend, beangstigend en verdrietig dat ook ik voel dat ik dit bericht moet delen”, aldus Leontine. Ze vraagt haar volgers om hetzelfde te doen.