Marc-Marie stopt twee jaar

Marc-Marie Huijbregts stopt voor twee jaar met zijn theaterwerk. Deze maand is hij nog te zien met Marcel Musters in de voorstelling Meepesant, en daarna is het even gedaan.

"Soloprogramma's hoef ik even niet te doen. Ik vind dat het allermoeilijkste wat er is. Het gaat over gedoe uit je eigen leven en het is niet altijd leuk om in die soeppan te duiken. Ik heb het mezelf cadeau gedaan om dat even twee jaar niet te hoeven." Dat vertelde hij maandag in RTL Boulevard.

De loopbaan van de goedlachse BN'er is niet definitief voorbij. "Ik zal over twee jaar heus wel weer een soloprogramma maken. Maar je weet nooit wat er gebeurt." Huijbregts voegt eraan toe dat hij geen burn-out heeft.

De vijftigjarige Brabander maakte tussen 2000 en 2013 zes soloprogramma's. Ook stond hij in verschillende theaterproducties waaronder Amadeus uit 2005 en Vertellingen van 1001 nacht uit 2012. Momenteel is hij op tv te zien in 't Schaep Ahoy waarin hij Lukas Blijdtschap speelt, net als in de eerdere seizoenen van de muzikale comedy.