×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Man opgepakt voor bedreiging Sylvana Simons

22.11.2016 -

Een 37-jarige man uit Kudelstaart (Noord-Holland) is opgepakt voor het bedreigen van Sylvana Simons. De man meldde zich dinsdag uit eigen beweging bij een politiebureau. Hij wordt verhoord over het beruchte filmpje waarin oud-presentatrice en kandidaat-Tweede-Kamerlid voor DENK Simons werd bedreigd.


Haar hoofd was gefotoshopt in beelden van opgehangen zwarte Amerikanen die slachtoffer zijn geworden van lynchpartijen. In de video, die inmiddels van veel platformen weer is verdwenen, waren de gruwelijke beelden gecombineerd met een carnavalsliedje van de Brabantse volkszanger Rob van Daal getiteld 'Oh Sylvana'. Zijn echtgenote noemde het eerder ,,te triest voor woorden dat anderen deze beelden onder het nummer hebben gezet''. Het liedje gaat oorspronkelijk niet over Simons.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam besloot maandag een onderzoek te openen naar de herkomst van het filmpje. Dinsdag maakte DENK bekend dat Simons beveiliging krijgt ,,naar aanleiding van concrete bedreigingen''. Of de video daar een rol in speelde, is onduidelijk.