Man die hondenuitlater Lady Gaga neerschoot krijgt 21 jaar cel

De man die in februari 2021 de hondenuitlater van Lady Gaga neerschoot, moet 21 jaar de cel in. Dat heeft de rechter in Los Angeles maandag bepaald, meldt TMZ. De schutter was een van de vijf mannen die betrokken was bij de overval.

James Howard Jackson was volgens de openbaar aanklager de belangrijkste dader van de overval, omdat hij het vuurwapen bij zich had en ook hanteerde. Eerder werd een andere dader al veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar.

Uitlater Ryan Fischer werd ’s avonds overvallen toen hij de honden van Lady Gaga in februari 2021 in Hollywood uitliet. De overvallers namen de honden Koji en Gustav mee. Een derde hond, Miss Asia, rende weg tijdens de ontvoering maar werd later teruggevonden.

Ook de honden Koji en Gustav keerden veilig terug bij een politiebureau in Los Angeles nadat Lady Gaga een beloning van 500.000 dollar had uitgeloofd. De politie van Los Angeles zei dat de verdachten ten tijde van de ontvoering niet wisten dat het om de honden van Lady Gaga ging, zij zeiden uit te zijn op de Franse buldogs vanwege hun waarde.