Mainstreet stopt

De fans van MainStreet hebben een zware dag. De Nederlandse boyband maakte woensdag bekend 'voorlopig' te stoppen.

Nils Käller, Owen Playfair, Daan Zwierink en Rein van Duivenboden legden in Boulevard uit dat ze op muzikaal gebied uit elkaar zijn gegroeid. "We waren twaalf, dertien jaar toen we begonnen", zei Owen. "Nu zijn we allemaal bijna achttien en hebben we voor ons gevoel in Nederland alles bereikt wat we hadden kunnen bereiken", vulde Rein aan.

MainStreet-fans krijgen in juni de kans afscheid te nemen. Op 19 juni geeft de boyband een laatste concert in TivoliVredenburg in Utrecht. De laatste single van MainStreet verschijnt donderdag. "We hebben nog één single gemaakt om alle fans te bedanken", vertelde Owen.

Met de aankondiging 'voorlopig' te stoppen houden de jongens de mogelijkheid voor een reünie open. "Er zit een kans in", zei Nils daarover. Hij gaf ook toe dat hij en zijn bandmaatjes 'nog niet zo goed' beseffen wat hun nieuws teweeg gaat brengen. "We zitten er al langer mee dat we op het gebied van muziek uit elkaar groeien, maar begrijpen de impact nog niet."

MainStreet ontstond in 2011 nadat de vier leden individueel auditie deden voor The Voice Kids. Geen van hen schopte het tot de audities, maar ze hielden contact en besloten als groep verder te gaan. In 2012 deed MainStreet mee aan het Nationaal junior songfestival, wat de band veel vooral jonge fans opleverde.

De boyband haalde meermaals de hitlijsten, in 2013 kwam MainStreet als eerste jongensband met het debuutalbum op 1 binnen in de albumcharts. Een paar dagen later verzorgden Nils, Owen, Daan en Rein het voorprogramma van Justin Bieber. Vorig jaar verscheen een officiële biografie van de jongens en was MainStreet ambassadeur van de vrijheid.