Madeleine bevalt van zoon

Prinses Madeleine van Zweden is maandagmiddag bevallen van haar tweede kind, een zoon. Dat maakte rijksmaarschalk Svante Lindqvist, de baas van de Zweedse hofhouding, in een officieel communiqué bekend.

'Moeder en zoon maken het goed', aldus de mededeling. Het tweede kind van prinses Madeleine en Christopher O'Neill kwam om 13.45 uur ter wereld in het ziekenhuis van Danderyd, een voorstad van Stockholm. Twee dagen geleden was de hoogzwangere Madeleine nog met haar echtgenoot en hun dochtertje Leonore aanwezig bij het huwelijk van haar broer Carl Philip en Sofia Hellqvist.

Om 16.00 is er in het ziekenhuis een persconferentie, waarbij Chris O'Neill hoogstwaarschijnlijk zelf de media zal toespreken. Vervolgens is het wachten op de naam en titels van het jongetje. Deze zal koning Carl Gustaf persoonlijk bekendmaken tijdens een extra ministerraad in het Koninklijk Paleis van Stockholm. Het is de verwachting dat de zoon van Madeleine en Chris naast 'Prins van Zweden' ook hertog wordt van een provincie. Zo kreeg zijn zusje Leonore bij haar geboorte in 2014 de titel 'Hertogin van Gotland'. De officiële bekendmaking vond bij haar overigens zes dagen na de geboorte plaats omdat zij in New York ter wereld kwam en de koning eerst persoonlijk het meisje wilde zien.