Maartje van de Wetering wint Maestro

Maartje van de Weterig mag zich dit seizoen de winnaar van Maestro noemen. Uit handen van presentator Frits Sissing mocht ze de Gouden Baton in ontvangst nemen.

De strijd om de winst in het programma ging dit siezoen tussen Hadewych Minis en Maartje van de Wetering. Het was Maartje die uiteindelijk deze serie wist te winnen. Zowel de jury, het orkest als het publiek gaf haar de meeste punten.

In de achtste en laatste aflevering van dit seizoen streden de twee actrices om de titel in de dirigeerwedstrijd. In een spetterende opening begonnen ze samen op de bok, om afwisselend de leiding te nemen over het Orkest van het Oosten bij een medley van verschillende bekende klassieke nummers.

Hadewych en Maartje dirigeerden later beiden de Vijfde Symfonie van Beethoven. 'Dan is goed te zien hoe verschillend we dirigeren', had Maartje vooraf gezegd. Daarnaast leidde Hadewych het orkest bij Danse Macabre van Saint-Saëns. Maartje speelde Mambo, uit de musical West Side Story, van componist Leonard Bernstein.

De 32-jarige Van de Wetering is de opvolger van Leona Philippo, die de vorige editie van Maestro won. De AVROTROS-show werd eerder gewonnen door Spike van Di-Rect en cabaretière Lenette van Dongen.

In het vierde seizoen van Maestro vielen eerder Janny van der Heijden, Patricia Paay, Remy Bonjasky, Waldemar Toornstra, Ruud Feltkamp en Dave von Raven al af.

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen