×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Maarten van der Weijden loopt record mis

23.05.2017 -

Maarten van der Weijden heeft dinsdag voor een bijzondere prestatie gezorgd door 24 uur achter elkaar te zwemmen. De olympisch kampioen in het open water bij de Spelen van 2008 had zich tot doel gesteld het wereldrecord te verbeteren. Hij had hiervoor minimaal 102 kilometer moeten zwemmen. Hij kwam uit op 99,5 kilometer.


Tijdens zijn zwemmarathon werd hij gesteund door diverse andere zwemmers en bekende Nederlanders. Ferry Weertman, winnaar van olympisch goud op de tien kilometer in Rio, en zijn vriendin Ranomi Kromowidjojo zwommen het laatste stuk met Van der Weijden mee. Ook onder anderen Inge Dekker en presentator Beau van Erven Dorens steunden Van der Weijden in het water. Hoewel Van der Weijden bij het ingaan van het laatste uur wist dat hij het record niet zou halen, besloot hij toch de 24 uur vol te maken.

Van der Weijden, die zelf genas van leukemie, haalde ruim 8500 euro aan sponsorgeld op voor kankeronderzoek.