Placeholder

Maarten Heijmans nog niet pijnvrij

Maarten Heijmans gaat medio januari weer de planken op. Dan verwacht hij dat zijn enkel volledig hersteld is van het motorongeluk dat hij eerder had.

In De Telegraaf vertelt Heijmans hoe hij als motorrijder in Amsterdam hard werd geraakt door een auto en van zijn motor werd geslagen, waarna het achterwiel van de auto nog eens vol zijn enkel raakte. ''Ik ben blij dat lopen weer wat makkelijker gaat. Nog niet helemaal pijnvrij, maar wel weer zonder de hulp van anderen'', vertelt de acteur, die in november een internationale Emmy won voor zijn rol in de televisieserie Ramses.

''Toen het gips er eindelijk af mocht, dacht ik dat ik direct weer aan de bak zou kunnen, maar ik schrok hoe mijn spieren waren geslonken en hoe dun mijn been was geworden. Gips heelt alleen je bot en het revalideren begint daarna pas echt. Daar heb ik me erg op verkeken."

Medio januari staat Maarten weer op toneel in de komische familievoorstelling De Gelaarsde Poes van het Ro Theater, die tot en met 28 maart in de Nederlandse theaters te zien is. De voorstelling ging onlangs zonder Heijmans in première.