Loretta Schrijver geveld door burn-out

Het nieuws dat de immer goedlachse Loretta Schrijver volledig is ingestort, is hard aangekomen in Hilversum. Haar burn-out heeft alles te maken met de énorme druk van de kijkcijfers, blijkt nu. Nog niet zo lang geleden werd zij zelfs op het matje geroepen van de omroep, omdat de kijkcijfers van MAX & Loretta gehalveerd waren. Het is de tweede keer dat er een eind wordt gemaakt aan een mooie droom van de blonde presentatrice.

Jan Slagter, directeur van Max, was erg aangeslagen betreft de burn-outvan Loretta. “Ik ben me kapot geschrokken en hoop dat Loretta spoedighersteld zal zijn. Op dit moment zijn wij naarstig op zoek naar eenvervanger”, vertelt hij. “Over een paar weken hopen we bekend te kunnenmaken wie het stokje overneemt. Het is kort dag, maar het zal zekerlukken. Wij wensen Loretta van harte beterschap!”

Wat er precies met Loretta aan de hand is, laat zich raden. De vrouw,die met hart en ziel het programma MAX & Loretta maakte, kwam hetvorige televisieseizoen steeds meer onder druk te staan. Na het vertrek van Catherine Keyl, die de belasting van een dagelijksprogramma niet meer aankon, kwam de presentatie in handen van Loretta.Omdat ze een totaal andere persoonlijkheid dan Catherine is, gaf ze alsnel een andere invulling aan het programma.

“Ik wil laten zien hoe mooi, hoe leuk of hoe bijzonder dingen zijn. Ikwil alles wat me fascineert op het gebied van dieren, milieu, kunst enwetenschap met de kijker delen”, vertelde Loretta over haar programma.“Ik ben namelijk de ’lucky one’ die aan de goede kant van hetbeeldscherm zit, en ik mag dit soort dingen meemaken. Dat is tochhéérlijk!” En dat deed ze, altijd in het gemoedelijke gezelschap vanhaar hond Schobbie. Maar kennelijk hielden de kijkers niet meer van ditsoort 5 Uur Show-achtige gemoedelijkheid, want ze haakten massaal af.De kijkcijfers werden zelfs gehalveerd. Loretta en haar baas werdennota bene op het matje geroepen bij de almachtige baas van de publiekeomroepen: de zendercoördinator. Deze dreigde met stopzetting als erniet meer kijkers zouden komen. Insiders weten dat dit Loretta enormveel pijn heeft gedaan, temeer omdat ze eerder bij de publieke omroepstuk was gelopen.

Lees meer over Loretta in de Weekend van deze week, die vanaf woensdag in de winkels ligt.