Loes Luca schaamt zich voor haar

Loes Luca schaamt zich ervoor dat ze weinig haar op haar hoofd heeft. In de podcast Darmstad FM vertelt de 68-jarige actrice tegen presentatrice Tina de Bruin dat ze op televisie daarom meestal een haarstukje draagt.

“Ik zie natuurlijk mijn achterhoofd bijna nooit. Dan zie ik dat terug of op de foto en dan denk ik: gadverdamme, wat afschuwelijk. Waarom heeft God mij niet wat meer haar gegeven?”, vertelt Loes. Als ze op televisie verschijnt, heeft ze meestal meer haar. “Hoe noemt de kapper het nou? ‘Je extra’.”

Dat ‘extra’ haar is geen toupet, onderstreept de actrice. Het is “een rondje haar waar ik mijn eigen drie haren doorheen trek en dan heb ik een iets bedekter achterhoofd”. In het dagelijks leven draagt ze dat niet, maar bijvoorbeeld tijdens een interview op televisie wel. “Dat vind ik zelf prettiger, want ik voel me daar onprettig bij als ik dat niet heb. Want ik weet hoe dat eruit ziet en daar zit ik me voor te schamen. Dat wil ik liever niet. Ik wil gewoon haar hebben.”

Ook geen haar op benen

Maar zoals alles heeft elk nadeel ook zijn voordeel, lacht Loes. “Het enige voordeel van geen haar hebben is dat ik nooit mijn benen hoef te scheren, want daar zit ook geen haar op.”