Lizzy vindt Wendy’s werk stom

Wendy van Dijk vond haar werk vroeger het allerbelangrijkst, maar heeft geleerd dat ze toch het gelukkigst wordt van haar gezin. Dat kwam vooral door haar dochtertje Lizzy, die geregeld vertelde dat ze haar moeders werk stom vond.

Wendy van Dijk plant momenteel voldoende tijd in voor haar gezin. Dochter Lizzy liet Wendy namelijk geregeld weten dat ze haar miste en dat ze haar werk maar stom vond. ‘Ik plan nu meer rustpauzes in,’ vertelt ze in De Telegraaf.

Die rust is ook nodig omdat Wendy nogal vergeetachtig is. ‘Ik heb daar zelfs voor bij de dokter gezeten. Ik kon niets onthouden. Chaos. Ik heb er zelfs aan moeten wennen dat ik twee kinderen had, ik heb Sem immers zeven jaar alleen gehad. Als ik Lizzy bij me had en de dag aan het plannen was, waarschuwde mijn moeder me dat er ook nog eentje om drie uur uit school kwam. Dan dacht ik: ‘Oh ja, je hebt er nog één’.’ De arts kon Wendy overigens gerust stellen. De chaos in haar hoofd ontstond omdat ze geen structuur in haar leven heeft. Dat gaf Wendy inzicht. Bijvoorbeeld door minder hooi op haar vork te nemen. Maar gemakkelijk is dat niet ‘Ik heb dat gewoon niet in me.’

Geschrokken is Wendy overigens van het nieuws dat ze, zonder het te weten, een Rwandees heeft geholpen die van massamoord wordt verdacht. In haar programma Heel Holland Helpt werd in 2007 geld ingezameld voor Jean Baptiste Mugimba. Hij werd woensdag opgepakt, zo meldt het AD.

Mugimba is een 54-jarige vluchteling die na een jarenlang verblijf in asielzoekerscentra een verblijfsvergunning heeft gekregen. Hij werd woensdag gearresteerd, omdat Rwanda om zijn uitlevering had gevraagd. Hij wordt verdacht van het voorbereiden en uitvoeren van massamoorden in het Afrikaanse land.

Wendy reageerde via haar manager onthutst op het nieuws. "Je wilt helpen vanwege het verhaal. Als dat achteraf anders blijkt te liggen, dan is dat erg vervelend. Daar schrikken we van." Chauffeur Jan Sandifort, die het initiatief nam om Mugimba bij het programma te betrekken, houdt zijn mening voor zich.

RTL stelt dat de achtergronden van deelnemers altijd worden gecheckt door de redactie. Die kan echter alleen openbare informatie inzien. "Drie maanden voor de uitzending kreeg Mugimba een verblijfsvergunning. Dat zegt toch wel iets, zou je verwachten", zegt een woordvoerder.