Lizzy Dobbe

Lizzy Dobbe reist af naar Puerto Rico voor Miss World-verkiezing

Lizzy Dobbe uit Den Helder, de Miss World Nederland van dit jaar, reist donderdag af naar Puerto Rico. Hier zal over een maand en Miss World-verkiezing plaatsvinden.

De 21-jarige Dobbe gaat nu al naar Puerto Rico omdat het traject voor de daadwerkelijke verkiezing enkele weken duurt. Bovendien krijgen de kandidaten de komende tijd nog enkele ‘challenges’ die zij moeten uitvoeren voor de competitie.

Volgens de organisatie van de Nederlandse verkiezing wil Lizzy Nederland de komende weken op een positieve manier op de kaart gaan zetten. De maatschappelijke doelen die zij onder de aandacht wil brengen, zijn een goede gezondheid en welzijn.

Verenigde Naties

Miss World Nederland is ook een Goodwill Ambassadeur voor de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties. Zij schaart zich hiermee in een rijtje naast onder anderen Nikkie de Jager, paralympisch atleet Bo Kramer, Glennis Grace en Herman van Veen.

Dobbe werd tweede in de verkiezing eerder dit jaar, maar zij werd in oktober alsnog uitgeroepen tot Miss World Nederland omdat de oorspronkelijke winnaar weigerde zich te laten vaccineren tegen corona. Dit is een voorwaarde om in Puerto Rico mee te doen aan de competitie.