Liz Snoijink redster in nood

Liz Snoijink is voor van Paul van Vliet een 'redster in nood'. "Ze gaat door, wat er ook gebeurt", zegt hij na de première van het stuk On Golden Pond. Daarin vervangt de actrice Jenny Arean die na de eerste try-out haar schouder brak.

In slechts tien dagen maakte Snoijink (58) zich de rol van Ethel Thayer eigen. Ook producent Erwin van Lambaart is blij met zijn keuze voor Liz. "Ze heeft iets van een chique dame over zich. Dus Liz doet heel erg denken aan de film Ethel. Jenny is weer anders. Zij zoekt nog meer de kant van de humor. Dat gaan we hopelijk in maart zien."

Liz vertelt aan De Telegraaf dat zij in eerste instantie niet in zicht was bij de makers van het stuk. "Eigenlijk ben ik te jong voor de rol. Logisch dat ik bij de aanvankelijke audities helemaal niet in Frage was", legt Liz uit. "Jenny zit in een andere categorie actrices. Nog meer ervaring. Maar met een grijze pruik op, red ik het."

Jenny is naar verwachting twee maanden uitgeschakeld. Daarna zal zij de rol weer van haar collega overnemen. In de gelijknamige film uit 1981 vertolkte Katherine Hepburn de rol van Ethel en ontving daarvoor een Oscar, net zoals tegenspeler Henry Fonda. Paul van Vliet vertaalde het oorspronkelijke theaterscript waarop de film is gebaseerd. De tegenspeler van Liz en Jenny is Bram van der Vlugt.