Lisa Kudrow voor de rechter

Lisa Kudrow zat donderdag twee uur lang in de getuigenbank om zichzelf te verdedigen tegen haar voormalige manager. Scot Howard claimt dat de Friends-ster hem nog zo'n 8 miljoen dollar (5,8 miljoen euro) schuldig is.

De twee voeren al sinds 2008 een juridische strijd. Howard vertegenwoordigde Kudrow van 1991 tot 2007 en verdiende in die periode ongeveer 8 miljoen euro aan de actrice, die hij hielp haar rol als Phoebe in de hitserie Friends te bemachtigen. Aanvankelijk kreeg hij 10 procent van haar salaris en later 5 procent. Hij is echter van mening dat Kudrow hem ook nog 5 procent over alles wat ze na zijn ontslag in 2007 aan Friends heeft verdiend schuldig is. Hoewel de serie in 2004 eindigde, blijven de acteurs verdienen aan bijvoorbeeld wereldwijde herhalingen van de show op televisie.

De afspraak dat Howard 5 procent van Kudrows salaris zou krijgen hebben de twee nooit in een contract vastgelegd. Kudrow gelooft niet dat ze hem moest blijven doorbetalen nadat de twee stopten met samenwerken, maar Howard claimt volgens The Hollywood Reporter dat dit standaard praktijk is.

Kudrow verdiende ongeveer 9800 euro per aflevering toen ze begon met Friends. In 2000 was haar salaris, net als dat van de andere acteurs, gegroeid tot ruim 750.000 euro per aflevering. Daarnaast verdiende ze nog eens ruim 3,5 miljoen euro aan compensatie nadat de show stopte. De rechtszaak wordt vrijdag voortgezet.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen